"Cred ca sunt putine categorii legate atat de mult de viata politica, economica si sociala ca asigurarile de sanatate. Mi se pare ca am intrat intr-un an care nu ofera niciun un fel de masuri sau strategii concrete de revitalizare a economiei, totul se bazeaza pe imprumuturi, si daca nu putem vorbi de o relansare a economiei in acest an, cu atat mai putin putem spune asta despre asigurarile de sanatate", a declarat Sorina NICULESCU, Specialist in Asigurari, in cadrul XPRIMM Annual Forecast Meeting 2010.
Asadar, mai este nevoie de multa educatie in materie de asigurari, a adaugat aceasta, "dar pana la urma si noi, operatorii din domeniu, trebuie sa contribuim la activarea acestui mod de gandire. Numarul tot mai mare de someri nu impulsioneaza angajatorii sa ofere asigurari de sanatate ca beneficii salariale, un argument ramanand acoperirea efectelor absenteismului, dar asta nu este suficient pentru dezvoltarea unui segment".
"Asigurarile de sanatate trebuie gandite mereu in contextul a ceea ce ofera statul. Contributia la asigurarile sociale de 3,5% este foarte redusa, cu atat mai mult cu cat in acest an vorbim si de o reducere a PIB-ului. Nu inteleg de ce asiguratorii nu au profitat de toate aceste slabiciuni ale sistemului de asigurari de stat pentru o dezvoltare pe acest segment. In schimb, operatorii medicali estimeaza rate medii de crestere a afacerilor de peste 20% in 2010", a adaugat Sorina NICULESCU.
Specialistii din piata de profil estimeaza ca scaderea asigurarilor de sanatate in 2009 s-a situat intre 20% si 30%, fiind al doilea an consecutiv de scadere, iar cauzele probabile au fost inclinatia mai mica a angajatorilor pentru asigurarile de grup, dar si actionarea cu intarziere a asiguratorilor si explicarea deficitara a avantajelor asigurarilor de sanatate. Totusi, cea mai mare problema, apreciaza acestia, a constituit-o tratamentul fiscal inechitabil al abonamentelor, comparativ cu asigurarile private de sanatate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu