MAXIMA ZILEI

Nu suntem niciodata atat de invinsi pe cat ne consideram singuri.
Charles de MONTALEMBERT

Informatiile de pe acest blog au ca sursa si www.1asig.ro si www.xprimm.ro

www.okazii.ro

luni, 31 octombrie 2011

ATENTIE LA "SMENARII" DIN ASIGURARI, ATENTIE "SMENARI" DIN ASIGURARI !!! 1

Stimati clienti,

Pentru a nu cadea pe mana „smenarilor” din asigurari cititi cu atentie randurile de mai jos. Fiti atenti cui va adresati cand aveti nevoie de o asigurare. Aveti dreptul sa legitimati persoana care se afla in fata dumneavoastra chiar daca se afla intr-un sediu (spatiu comercial) pe care scrie ca acolo se fac asigurari. In cele mai multe cazuri lucreaza in afara cadrului legal descris mai jos. Daca intalniti situatii in afara cadrului legal de mai jos faceti reclamatii la adresa de mail office@csa-isc.ro , astfel:

Conform Legii nr.32, din 03 aprilie 2000 privind activitatea de asigurare si supraveghere a asigurarilor, publicata in M.O. nr.148 din 10 aprilie 2000, modificata prin O.U.G. nr. 201 din 22 decembrie 2005 publicata in M.O. nr. 1191 din 29 decembrir2005, aprobata, cu modificari si completari prin Legea nr. 113 din 04 mai 2006 publicata in M.O, nr.421 din 16 mai 2006.
Art. 33, alin.(6) Calitatea de agent de asigurare sau agent de reasigurare ori agent de asigurare subordonat, persoana fizica sau juridica, precum si cea de subagent este incompatibila cu cea de broker de asigurare si/sau de reasigurare ori de asistent in brokeraj.
Art. 33, alin.(14) Intermediarii in asigurari si/sau in reasigurari, persoane juridice, autorizati ori inregistrati, dupa caz, in conformitate cu prevederile prezentei legi si ale normelor emise in aplicarea acesteia, sunt obligati sa afiseze la toate sediile, principal si secundare, la loc vizibil, copii dupa certificatul de inmatriculare emis de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, pentru brokerii de asigurare si/sau de reasigurare, ori dupa certificatul de inregistrare emis de asiguratori sau reasiguratori, pentru agentii de asigurare sau de reasigurare, persoane juridice, dupa inregistrarea in registrul prevazut la art. 34 alin. (4).
Art. 34, alin.(1) O persoana fizica sau juridica poate desfasura o activitate ca agent de asigurare, daca detine o autorizatie valabila, scrisa, din partea unui asigurator, denumita in prezenta lege contract de agent, pentru a actiona in numele acestuia.
Art. 34,(4.1) Dupa inregistrare asiguratorii sunt obligati sa elibereze intermediarilor in asigurari, persoane juridice, un certificat de inregistrare, iar intermediarilor in asigurari, persoane fizice, o legitimatie. Datele si informatiile care se vor trece in aceste documente se vor stabili prin norme emise in aplicarea prezentei legi.
Art. 34, alin.(8) Un agent de asigurare persoana fizica sau juridica nu poate intermedia aceleasi clase de asigurari decat pentru un singur asigurator.
Art. 34, alin.(9) Daca un asigurat a incheiat o asigurare printr-un agent de asigurare, asiguratorul in numele caruia actioneaza agentul este raspunzator fata de asigurat pentru toate actele sau omisiunile agentului de asigurare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu