MAXIMA ZILEI

Nu suntem niciodata atat de invinsi pe cat ne consideram singuri.
Charles de MONTALEMBERT

Informatiile de pe acest blog au ca sursa si www.1asig.ro si www.xprimm.ro

www.okazii.ro

luni, 30 mai 2011

TOP 10 asigurari de viata in primul trimestru al anului

TOP 10 asigurari de viata in primul trimestru al anului

Cu o valoare a subscrierilor foarte apropiata de suma consemnata la finele primului trimestru din 2010, in T1/2011 domeniul asigurarilor de viata are o evolutie constanta si contrastanta cu scaderea consemnata pe segmentul asigurarilor generale, arata cel mai recent numar al INSURANCE Profile. Aceasta a condus la o sporire a ponderii asigurarilor de viata in piata pana la 21% din totalul subscrierilor.
Schimbarile in topul companiilor sunt minime, in conditiile in care 8 companii din piata au consemnat evolutii pozitive. Liderul pietei, ING Asigurari de Viata, isi conserva pozitia intarita de o cota de 30% din piata asigurarilor life. Compania a scazut nominal in euro cu circa 4,3%, aspect care s-a concretizat printr-o diminuare a afacerilor cu 1,4 mil. EUR.
BCR Asigurari de Viata isi continua evolutia pozitiva, consolidandu-si locul secund in piata printr-o crestere de 7,6% in moneda europeana. Compania a subscris prime a caror valoare a depasit 21 mil. EUR, cu 1,5 mil. EUR peste valoarea afacerilor din perioada corespondenta a anului trecut. In aceste conditii, BCR Asigurari de Viata si-a majorat cota de piata cu aproape 1,4 puncte procentuale.
Potrivit estimarilor, ALICO a consemnat o usoara crestere, cu peste 2% mai mult decat cifrele primului sfert al anului trecut. Asiguratorul a subscris peste 16 mil. EUR si si-a sporit usor, pana la 15,6%, cota din piata asigurarilor de viata.
Remarcam dinamicile consemnate de alte doua companii din piata care au reusit evolutii spectaculoase in contextul economic actual: AEGON Asigurari de Viata, care si-a dublat volumul primelor brute subscrise din asigurari de viata in perioada analizata, precum si rezultatele SIGNAL Iduna.
Sursa http://www.1asig.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu