MAXIMA ZILEI

Nu suntem niciodata atat de invinsi pe cat ne consideram singuri.
Charles de MONTALEMBERT

Informatiile de pe acest blog au ca sursa si www.1asig.ro si www.xprimm.ro

www.okazii.ro

sâmbătă, 13 martie 2010

BROKER DE SUCCES

Brokerajul in asigurari functioneaza pe principiul MLM-ului. Nu exista o definitie singulara a succesului in brokeraj. Orice individ care activeaza in acest domeniu are un standard al lui in cea ce priveste a fi broker de succes. Avem ca obiective de referinta numarul de persoane din echipa proprie, numarul de polite vandute personal si/sau cu echipa proprie, valoarea politelor astfel vandute si la urma valoarea comisionului incasat.
Cand intram sau incepem o astfel de afacere, pentru ca aceasta este de fapt o afacere proprie, o facem avand un obiectiv pe care vrem sa-l atingem. Unii vor sa-si construiasca o casa, altii vor sa-si cumpere un autovehicul, sa calatoreasca, sa termine de achitat ratele la banca, sa-si asigure lor si copiilor un trai peste medie, etc. Atunci cand ti-ai atins obiectivul facand aceasta afacere poti spune ca esti un broker de succes.
Deci ca sa fii un broker de succes trebuie sa pornesti la drum avand un obiectiv clar stabilit si delimitat in timp pe care sa-l indeplinesti asa cum ti-ai propus. Pentru aceasta ai nevoie si de un partener (societatea de brokeraj) puternic, serios, care sa-ti faciliteze accesul la toata gama de produse a celor mai puternice societati de asigurare de pe piata (cel putin top 10), care sa-ti asigure accesul facil la programe si cursuri de pregatire in domeniu (nimeni nu a facut si nu exista in invatamantul normal scoala de brokeraj). De asemenea trebuie sa mai ofere:
atmosfera de lucru placuta, implicarea financiara initiala zero, riscul dezvoltarii afacerii sa fie minim, un sistem de cariera interesant, soft de gestiune si portofoliu performant, sanse de avansare la nivel de manager, castiguri nelimitate, premii si stimulente pentru performanta, etc.
Sunt foarte importante si calitatile persoanei care perneste la un asemenea drum, si anume: persoane dinamice, invatabile, care au incredere in fortele proprii, cu abilitati de comunicare, lucru in echipa, capacitate de intelegere, gandire logica, rezistente la stres si esec, convingatoare, spirit oragnizatoric, punctuale, persoane care au un obiectiv de atins in viata, dornice de un castig substantial si sa-si construiasca o afacere si o cariera chiar si pe timp de criza.
Conditii minime obligatorii: computer si abilitati de lucru pe computer, imprimanta, scanner, acces la internet, varsta minim 18 ani, absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat, fara cazier.
Un lucru foarte important, in aceasta afacere nu esti de unul singur. In totdeauna vei avea alaturi de tine o persoana cu o mai mare experienta in domeniu (coordonator) care te va invata si te va ajuta in tot ceaa ce vei face astfel incat sa-ti atingi obiectivul propus. Si acea persoana la randul ei are un obiectiv de atins, iar ea nu va putea sa-si atinga obiectivul daca persoanele pe care le coordoneaza nu sunt pe drumul cel bun spre obiectivul lor. Deci toti avem obiective de atins si suntem direct interesati in acest scop.
Primul pas este sa devii partener intr-o astfel de afacere. Se depune un dosar cu urmatoarele: copie BI/CI, adresa e-mail, nr. cont card şi localitatea, 2 fotografii ¾ color, curriculum vitae, cazier judiciar, copie diplomă studii (bacalaureat), se semneaza cantractul de mandat. Se depune dosarul la CSA care iti acorda un cod RAF. Dupa aceasta poti incepe munca.
Eu si societatea CAMPION Broker ne regasim in cele de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu