MAXIMA ZILEI

Nu suntem niciodata atat de invinsi pe cat ne consideram singuri.
Charles de MONTALEMBERT

Informatiile de pe acest blog au ca sursa si www.1asig.ro si www.xprimm.ro

www.okazii.ro

miercuri, 23 noiembrie 2011

ATENTIE !!! TEPE LA RECRUTAREA PENTRU "REFORMA IN SANATATE "!!!

Cei care doresc sa faca bani din "reforma in sanatate" trebuie sa indeplineasca anumite conditii si anume sa aiba un contract de mandat cu o societate de asigurare sau cel mai indicat cu un broker de asigurare, si sa aiba cod RAF acordat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Pentru cine la 01.09.2011 nu detinea un cod RAF accesul in sistemul de vanzare al asigurarilor se face pe baza Atestatului profesional obtinut de la CSA si in urma incheierii Contractului de mandat cu un broker de asigurare sau cu o societate de asigurare.

Cum se obtine atestatul profesional ? Persoana in cauza trebuie sa aiba minim 18 ani, absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat si cazierul curat. Trebuie sa absolve un curs de calificare oraganizat de una din cele 35 entitati autorizate de CSA. Acest curs poate sa coste intre 215 si 2200 lei. Sunt cursuri in sistem clasic si cursuri de tip e-learning (online). Dupa absolvire se sustine un examen cu o comisie IMA-CSA, examen in urma caruia se obtine Atestatul profesional. Taxa de examen este stabilita de CSA si este 550 lei. Se obtin atestari separate pe asigurari non-viata si asigurari de viata cu costurile aferente. Aceste cursuri si examene au o ciclicitate de (se repeta) 3 ani, astfel se mentin autorizarile de a vinde (intermedia) asigurari.

Orice recrutare fara a parcurge acesti pasi sunt in afara legii. Nu dati banii pe seminarii de initiere pe la nu stiu ce hoteluri ca nu va ajuta cu nimic. Sunt bani aruncati si timp pierdut. Pregatirea de baza privind vanzarea se va face cu reprezentantii caselor de sanatate pentru care brokerul respectiv va vinde si pe cheltuiala lor. De asemenea liderii brokerului fac pregatirea cu cei recrutati tot fara costuri. Brokerul rasplateste liderii pentru aceasta munca.

Cand sunteti abordati de persoane care vor sa va recruteze intrebati de ce broker sau societate sunt autorizati si le cereti legitimatia (e obligatoriu sa aiba legitimatie). Daca nu au sesizati politia sau sesizati CSA pe office@csa-isc.ro . Pentru alte lamuriri puteti sa ma contactati la tel 0744 428 599 sau 0730 911 197, http://florinliviutalos.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu