MAXIMA ZILEI

Nu suntem niciodata atat de invinsi pe cat ne consideram singuri.
Charles de MONTALEMBERT

Informatiile de pe acest blog au ca sursa si www.1asig.ro si www.xprimm.ro

www.okazii.ro

luni, 31 octombrie 2011

ATENTIE LA "SMENARII" DIN ASIGURARI, ATENTIE "SMENARI" DIN ASIGURARI !!! 2

Conform Ordinului nr. 10 din 16 iulie 2007 pentru punerea in aplicare a Normelor privind Registrul intermediarilor in asigurari si/sau in reasigurari publicat in M.O. nr. 553 din 14 august 2007, modificat prin Ordinul nr.12 din 25 octombrie 2007 pentru modificarea si completarea Normelor privind Registrul intermediarilor in asigurari si/sau reasigurari, aprobate prin Ordinul nr. 10/2007 publicat in M.O. nr. 734 din 30 octombrie 2007.
Art. 8, alin.(1), pct.(3) Asiguratorii vgurare, prin personalul propriu sau prin asistentii in brokeprecum si pentru conducatorul/conducerea agentului de asigurare persoana juridica, iar agentii de asigurare persoane juridice pentru fiecare subagent, o legitimatie ale carei continut si caracteristici tehnice sunt prevazute in anexa nr. 3.
Art.15, alin.(1), pct.(c) Obligativitatea prezentarii oricaror documente care privesc activitatea desfasurata ca agent de asigurare persoana fizica si juridica, agent de asigurare subordonat, precum si cea de subagent organelor de control si persoanelor imputernicite in acest sens de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor;
CAPITOLUL VIII Activitatea de intermediere in calitate de agent de asigurare persoana fizica sau juridica si de subagent
Art. 17, alin.(1) Activitatea de intermediere se poate desfasura numai la:
a) sediile principale sau secundare ale asiguratorilor sau, dupa caz, ale agentilor de asigurare persoane juridice;
b) sediile principale sau secundare ale asiguratilor ori ale potentialilor asigurati persoane juridice;
c) domiciliul sau, dupa caz, resedinta asiguratilor ori a potentialilor asigurati persoane fizice.
d) domiciliul sau, dupa caz, resedinta agentilor de asigurare persoane fizice.
Art.21, alin.(3) Activitatea de intermediere a brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, prin personalul propriu sau prin asistenţii în brokeraj, se poate desfăşura numai la:
a) sediile principale sau secundare ale brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare ori, după caz, ale asistenţilor în brokeraj persoane juridice;
b) sediile principale sau secundare ale asiguraţilor ori ale potenţialilor asiguraţi persoane juridice;
c) domiciliul sau, după caz, reşedinţa asiguraţilor ori a potenţialilor asiguraţi persoane fizice;
d) domiciliul sau, după caz, reşedinţa asistenţilor în brokeraj persoane fizice;
e) sediile principale sau secundare ale asiguratorilor.

Stimati „smenari”,
Daca ati citit cu atentie randurile de mai sus si nu va desfasurati activitatea cu respectarea cadrului legal ar fi cazul sa va luati masuri astfel riscati sa nu mai faceti niciodata asigurari. O vorba romaneasca spune „Nemultumitului i se ia darul”.
Cei care va desfasurati activitatea cu respectarea cadrului legal, aparati-va pozitia in piata de asigurari si reclamati „smenarii” la office@csa-isc.ro. Tot o vorba romaneasca spune ca „Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu