MAXIMA ZILEI

Nu suntem niciodata atat de invinsi pe cat ne consideram singuri.
Charles de MONTALEMBERT

Informatiile de pe acest blog au ca sursa si www.1asig.ro si www.xprimm.ro

www.okazii.ro

duminică, 19 mai 2013

CUM SA NU CAZI IN PLASA „SAMSARILOR” DIN ASIGURARI !!!



Zilele acestea am avut o discutie cu un pensionar, care a venit sa cumpere o ROVINIETA, despre asigurarea RCA. L-am intrebat daca are asigurarea RCA incheiata la noi si mi-a spus ca tocmai si-a incheiat asigurarea la o reprezentanta auto unde a fost cu autoturismul la revizie. La rugamintea mea mi-a marturisit ca acel „samsar” i-a spus ca daca incheie asigurarea RCA la el si la o anume societate de asigurare ii acorda pe loc 30 lei reducere si va plati doar 300 lei pe un an si 50 lei reducere la revizie. Persoana in cauza fiind pensionar s-a bucurat ca poate sa economiseassca dintr-un foc 80 lei si a acceptat.  Tot la rugamintea mea a acceptat sa-i fac un calcul comparativ pentru toate societatile care incheie RCA pentru a vedea daca pretul platit era asa cum a spus „samsarul”. Suprize, surprize !!! Pretul de 300 lei la acea societate era pretul normal fara nici o reducere, iar pretul cel mai mic la care putea incheia polita RCA era de 205 lei. Dar cu siguranta nici la revizie nu a primit nici un bonus. Deci in loc de 80 lei economii, cum a crezut persoana ca a facut de fapt a platit in plus 95 lei.
In concluzie:
Pentru asigurarea RCA, NU apelati la societatile de asigurare care pot sa va prezinte doar oferta proprie iar pentru a vedea toate ofertele trebuie sa treceti pe la 11 societati, iar pe unele societati nu o sa le gasiti in localitatea dumneavostra.
Pentru asigurarea RCA apelati doar la brokeri i de top care au si reprezentante in localitate si a caror nume il puteti identifica inainte de a intra in birou (nu apelati la birourile pe care scrie doar „ASIGURARI”, aici puteti avea surprize neplacute) iar dupa intrare sa puteti identifica si identitatea (legitimatie, ecuson, etc.) persoanei cu care discutati.
Acesti brokeri pot sa va prezinte fie pe ecranul calculatorului fie generat de calculator si tiparit o oferta de pret de la toate cele 11 societati de asigurare care incheie aceasta polita in Romania, iar dumneavoastra puteti sa optati in functie de criteriile dumneavoastra (pret, seriozitatea societatii, etc.) unde sa incheiati asigurarea. Nu aveti incredere in cea ce vi se comunica verbal, cereti oferta scrisa , generata de programul comparator, program care nu poate fi manipulat.
UN CLIENT EDUCAT SI INFORMAT VA AVEA DE CASTIGAT IN FATA UNUI „SAMSAR” DIN ASIGURARI !!!